Drinkwaterbedrijf Vitens creëert sinds 2010 betekenisvol werk voor mensen met autisme. Tactisch Inkoper Henk Bouwman (62): “Ik werk al heel wat jaren samen met mensen met autisme en ken hun unieke kwaliteiten. Het is zonde om deze kwaliteiten te verspillen.”

Inclusief werkgeverschap

Henk: “Inclusief werkgeverschap staat hoog op de agenda van Vitens. Sinds 2010 doen medewerkers van AutiTalent archivering- en digitaliseringswerkzaamheden. Daardoor weet ik dat mensen met autisme heel accuraat en nauwkeurig werken, met oog voor detail. Die kwaliteiten zetten we nu ook in voor interne audits en het op orde maken van het documentenbeheer.”

Begeleiding en werkinstructies

“Vitens leidt mensen op die passende begeleiding bieden aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Die behoefte inventariseren we bij het intake- en kennismakingsgesprek met AutiTalent en de kandidaat. Met de kandidaten maken we bij de kennismaking een rondje kantoor. Zo kiezen we een geschikte werkplek, meestal met weinig prikkels zoals hard geluid. Ik ben vast aanspreekpunt voor de kandidaat bij Inkoop en heb een vast moment in mijn agenda voor de samenwerkdag. Als ik er niet ben, valt een collega voor mij in. Duidelijkheid is belangrijk voor deze medewerkers, dus de taakomschrijving bevat begrijpelijke werkinstructies.”

Partner met goede talentenpool

Over de samenwerking met AutiTalent is Henk duidelijk. “Ik ben erg tevreden. Ze schakelen snel en de lijntjes zijn kort. Daarnaast vind ik het bijzonder prettig dat afspraken worden nagekomen. Als wij een kandidaat zoeken en een duidelijk profiel aanleveren, maakt AutiTalent de beste match. AutiTalent is een partner met een kwalitatief goede talentenpool. Ze kennen de mensen en hun talenten en zijn persoonlijk betrokken bij de inzet en begeleiding van de medewerker. Dat is fijn samenwerken.”

Henk en Vitens, op naar de volgende 13 jaar! 🤝

Andere verhalen