Inschrijven

Lees onderstaande informatie goed door voordat je verder gaat
naar ons inschrijfformulier.

Ik schrijf me in

In 4 stappen een nieuwe baan

1. Inschrijven

Schrijf je in als werkzoekende. Neem hier rustig de tijd voor. Vul het eventueel in samen met je jobcoach of iemand anders die jou goed kent.  Zo krijgen we een goed beeld van je.

1

2. Wij benaderen jou

Wanneer we een passende vacature voor je hebben, neemt onze recruiter contact met je op. Jullie maken (online) kennis en bespreken de vacature.  Zie je zelf een geschikte vacature, reageer dan vooral.

2

3. Sollicitatiegesprek

Ben jij enthousiast en vinden wij dat de vacature goed past? Dan stellen we je voor aan de opdrachtgever. Wij bereiden je goed voor op het sollicitatiegesprek en zijn natuurlijk ook aanwezig.

3

4. Nieuwe baan!

Kiest de opdrachtgever voor jou? Gefeliciteerd! Je krijgt een contract en vaste begeleider bij AutiTalent. Niet gelukt? Dan blijven we voor je op zoek en krijg je hopelijk snel een nieuwe kans.

4

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen door werkzoekenden, ouders of jobcoaches. Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op onze website vinden? Neem dan contact met ons op, bij voorkeur via e-mail.

Open accordion

Ik heb autisme en zoek werk. Kan AutiTalent iets voor mij betekenen?

Werkzoekenden die passen in de profielschets, kunnen zich inschrijven als werkzoekende in ons kandidatenbestand. Wij benaderen jou als we een mogelijk passende vacature hebben. We kunnen helaas geen indicatie geven op welke termijn dit zal zijn.
Wij zijn een detacheringsbureau speciaal voor mensen die willen werken met autisme. Wij bieden werk dat past bij de talenten en aandachtspunten van mensen met autisme. Onze intensieve begeleiding start op het moment dat er een passende vacature bij één van onze opdrachtgevers is. We begeleiden dan bij de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en tijdens de uiteindelijke inzet.
AutiTalent is geen re-integratiebureau en kan daarom niet op een andere manier ondersteuning bieden in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Open accordion

Ik heb me inschreven maar nog niets gehoord van AutiTalent.

Je ontvangt een ontvangstbevestiging via e-mail als de inschrijving succesvol door ons systeem ontvangen is. Ook ontvang je een e-mail met inloggegevens voor Mijn inschrijving, waar je jouw inschrijving kan bekijken en aanpassen. In sommige gevallen kunnen deze e-mails in de spam folder terechtkomen.
AutiTalent neemt contact met je op zodra er mogelijk geschikt werk in jouw voorkeursregio is. Als je nog niets van ons gehoord hebt, dan zijn er nog geen mogelijkheden. Helaas kunnen we geen indicatie geven wanneer dat wel het geval is. Wij zijn daarvoor afhankelijk van geïnteresseerde organisaties in jouw regio die met ons willen samenwerken.

Open accordion

Ik wil graag een gesprek met AutiTalent.

Het is noodzakelijk dat je je eerst inschrijft als werkzoekende. Met ons uitgebreide inschrijfformulier krijgen wij een goed beeld van iemands mogelijkheden en wensen. Als er concreet zicht is op passend werk, nodigt AutiTalent je uit voor een kennismakingsgesprek. Wij kunnen helaas niet afwijken van deze procedure. Wij ontvangen veel aanmeldingen en de capaciteit van ons team is helaas niet toereikend om met iedere werkzoekende een gesprek te voeren.

Open accordion

Ik heb (nog) geen diagnose autisme. Kan ik mij inschrijven?

Een officiële diagnose, gesteld door een psychiater of gz-psycholoog, is niet vereist voor inschrijving. Wij vragen sowieso nooit om een diagnoserapport te overleggen. Wel vinden we het belangrijk dat er een vermoeden is van autisme, door herkenning in de gedragskenmerken. En dat je een eventueel vermoeden van autisme zelf ook accepteert en hier open over wilt spreken.

Open accordion

Ik heb geen Indicatie banenafspraak (registratie in doelgroepregister). Kan ik mij inschrijven?

Iedereen kan zich inschrijven in ons kandidatenbestand, ook als je geen Indicatie banenafspraak hebt. Het is wel feit dat onze opdrachtgevers vaak om werkzoekenden uit het doelgroepregister vragen, zodat de inzet meetelt voor de banenafspraak/quotumwet. Heb je nog geen Indicatie banenafspraak? Hier lees je alles over het doelgroepregister en hoe je hiervoor een aanvraag kan doen bij het UWV.

Open accordion

In welke regio’s hebben jullie vacatures?

In principe werken wij landelijk. Onze medewerkers wonen en werken verspreid over het land. In de praktijk merken we wel dat de vacatures zich voornamelijk concentreren in de Randstad en de strook richting Apeldoorn en Zwolle. In de uiterste noordelijke en zuidelijke provincies doen zich minder vaak mogelijkheden voor. Desondanks adviseren wij je om je wel in te schrijven als je daar woont. We hebben namelijk wel degelijk kandidaten aan het werk kunnen helpen in die regio’s.

Open accordion

Ik zoek een stageplek. Kan AutiTalent mij helpen?

Binnen onze detacheringsconstructie zijn er helaas geen mogelijkheden voor stages of leerwerkplekken. Onze medewerkers werken op locatie van onze opdrachtgevers en wij kunnen derhalve vanuit AutiTalent geen goede (dagelijkse) stagebegeleiding bieden.

Open accordion

Ik zoek een bijbaan. Kan AutiTalent mij helpen?

Onze vacatures zijn over het algemeen voor banen voor minimaal 20 uur per week. Ook ligt het startniveau veelal op minimaal MBO 3-niveau. Tot slot werken wij niet met oproepcontracten, maar gaan we uit van een vaste beschikbaarheid/arbeidsduur per week. Mogelijk past dit niet bij jouw wensen qua bijbaan.
In enkele gevallen zijn er wel vacatures voor minder uur per week. Je kan je dus altijd inschrijven als je op zoek bent naar een bijbaan voor een laag, maar vast aantal uur per week. De kans op bemiddeling is alleen minder groot.

Open accordion

Ik heb nog niet zoveel (relevante) werkervaring. Is er werk voor mij?

Er zijn vacatures met specifieke eisen op het gebied van opleiding en werkervaring, maar dit is vaak ook niet het geval.
In dat laatste geval, kijken we bij het beoordelen van CV’s van kandidaten niet zo zeer naar diploma’s en werkervaring, omdat wij beseffen dat er door het autisme een groot verschil kan zijn tussen ‘theorie’ en ‘werkelijkheid’. Wel vinden we het belangrijk dat je bijvoorbeeld nauwkeurig kunt werken, afspraken nakomt, en werkfit en gemotiveerd bent.
Voor nieuwe medewerkers wordt er samen met de opdrachtgever een inwerkplan opgesteld. Vaak zijn er mogelijkheden om werkzaamheden stapsgewijs aan te leren.

Open accordion

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving in ons kandidatenbestand.

Open accordion

Hoe kan ik mijn gegevens in jullie kandidatenbestand updaten of verwijderen?

Werkzoekenden kunnen hun inschrijving bekijken en aanpassen door een account aan te maken voor Mijn inschrijving op onze website. Om gegevens te laten verwijderen, kan je een e-mail sturen naar .

Open accordion

Neemt AutiTalent de jobcoaching over van mijn jobcoach?

De medewerker behoudt in principe zijn eigen jobcoach. Wij verwachten wel dat de jobcoach ervaring heeft met autisme. Als dat niet het geval is, dan kan AutiTalent helpen bij het vinden van een nieuwe jobcoach. Heb je geen jobcoach maar wel recht op de jobcoachvoorziening van UWV of gemeente, dan kan AutiTalent eventueel ook interne jobcoaching aanvragen. Je krijgt dan aanvullende begeleiding van onze interne jobcoach.