Kennis & verhalen

Hier vind je relevante informatie over autisme en werk en over een inclusieve arbeidsmarkt. Ook lees je inspirerende verhalen van medewerkers en werkgevers.
Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Kennis

Wie behoren er tot de SROI doelgroep, en hoe vind je ze?

SROI, oftewel Social Return On Investment, is een waardevol initiatief dat de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bevordert. In dit artikel ontdek je wie tot de SROI doelgroep behoort en hoe je hun potentieel optimaal benut. We nemen mensen met autisme als voorbeeld van onbenut potentieel en bespreken hoe je SROI medewerkers kunt inzetten met behulp van gespecialiseerde bureaus.

Ga naar bericht

Talenten en functies

Wat zijn de talenten van medewerkers met autisme volgens AutiTalent recruiter Sam? Zij werkt dagelijks met deze talentvolle mensen en ziet een aantal veelvoorkomende talenten.

Ga naar bericht

Begeleiding

Relatiemanager Barbara begeleidt medewerkers op werk. Hoeveel begeleiding is er nodig, welke aanpassingen ziet zij het meest, en wat zijn tips voor leidinggevenden?

Ga naar bericht

Talenten

Welke talenten hebben medewerkers met autisme? Fleur, Sanne en Ron stellen zich voor en geven antwoord op deze vraag.

Ga naar bericht

Aanpassingen op werk

Wat hebben medewerkers met autisme nodig om goed te functioneren? Fleur, Sanne en Ron hebben autisme en geven antwoord in deze video.

Ga naar bericht

Verhalen

“Voordat Arjan startte heeft AutiTalent goed uitgelegd wat het inhoudt om met iemand met autisme te werken.” Lees verder
“We kijken naar persoonlijke behoeften en stellen ons flexibel op” Lees verder
“In mijn leven heb ik erg veel onbegrip meegemaakt.” Lees verder