Kennis & verhalen

Hier vind je relevante informatie over autisme en werk en over een inclusieve arbeidsmarkt. Ook lees je inspirerende verhalen van medewerkers en werkgevers.
Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Kennis

Video: Recruiter Sam over de talenten van onze medewerkers 

Ga naar bericht

Download tips voor een autismevriendelijke werkvloer

Werkt jouw organisatie al met talenten met autisme, of heb je die ambitie? Om de talenten van mensen met autisme tot bloei te laten komen, zijn slechts kleine aanpassingen nodig. Wij helpen je op weg met onze belangrijkste tips voor een autismevriendelijk werkvloer.

Ga naar bericht

Dossiers digitaliseren

Elke digitaliseringsopdracht is maatwerk. Of het nu gaat om bouwdossiers, archieven, cultureel erfgoed, personeels-, leerlingen-, patiëntendossiers, of andere fysieke gegevens. Het digitaliseren van dossiers door mensen met autisme heeft veel voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Ga naar bericht

Banenafspraak

Veel werkgevers willen een divers en inclusief personeelsbestand. En hier worden ook eisen aan gesteld door de regering. Wat houdt de Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten eigenlijk in? Wij leggen het je graag uit.

Ga naar bericht

Autisme en werk

Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Maar te weinig mensen met autisme hebben (passend) werk. Wat zijn de uitdagingen van mensen met autisme op de werkvloer? En vooral: wat zijn hun talenten, en waar komen die goed tot hun recht?

Ga naar bericht

Verhalen

“Bij Alliander zitten medewerkers van AutiTalent goed op hun plek. Marielle: “de samenwerking verloopt heel natuurlijk.”” Lees verder
“De medewerkers van AutiTalent zien details waarvan wij het bestaan niet weten.” Lees verder
“Bij medewerkers met ASS is een gespecialiseerde coach cruciaal. Niet duurder dan andere coaches, maar hun kennis van zaken maakt alle verschil.” Lees verder