Kennis & verhalen

Hier vind je relevante informatie over autisme en werk en over een inclusieve arbeidsmarkt. Ook lees je inspirerende verhalen van medewerkers en werkgevers.
Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Kennis

Meer draagvlak voor neurodiversiteit? 6 praktische tips

Ben jij overtuigd van de positieve impact van neurodiversiteit, maar krijg je de organisatie (nog) niet mee? Wij helpen je bij het creëren van draagvlak voor neurodiversiteit en inclusie en delen deze 6 tips.

Ga naar bericht

Zo werf je neurodivergente medewerkers

Een neurodivers personeelsbestand is een verrijking voor je organisatie. In tijden van arbeidskrapte vormen ze een nieuwe bron van bijzonder talent. Betrek hen als volwaardige medewerkers, en je krijgt er uitmuntende kwaliteiten voor terug. Waar vind je deze neurodivergente medewerkers en hoe zorg je ervoor dat ze bij jou komen én blijven werken?

Ga naar bericht

Wat is autisme?

Wat is autisme? En hoe uit autisme zich op de werkvloer? In deze explainer vertellen we wat autisme is, op welke gebieden mensen met autisme problemen ondervinden. Lees meer over neurodiversiteit, stereotypering, talenten en aanpassingen op de werkvloer!

Ga naar bericht

Wie behoren er tot de SROI doelgroep, en hoe vind je ze?

SROI, oftewel Social Return On Investment, is een waardevol initiatief dat de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bevordert. In dit artikel ontdek je wie tot de SROI doelgroep behoort en hoe je hun potentieel optimaal benut. We nemen mensen met autisme als voorbeeld van onbenut potentieel en bespreken hoe je SROI medewerkers kunt inzetten met behulp van gespecialiseerde bureaus.

Ga naar bericht

Talenten en functies

Wat zijn de talenten van medewerkers met autisme volgens AutiTalent recruiter Sam? Zij werkt dagelijks met deze talentvolle mensen en ziet een aantal veelvoorkomende talenten.

Ga naar bericht

Verhalen

“Elk persoon met autisme is anders, je kan niet zomaar even een stappenplan downloaden.” Lees verder
“In ons team is bekend dat mensen met autisme heel nauwkeurig werken.” Lees verder
“Voordat Arjan startte heeft AutiTalent goed uitgelegd wat het inhoudt om met iemand met autisme te werken.” Lees verder