Over ons

AutiTalent is dé verbinder voor mensen met autisme en de
arbeidsmarkt. We zijn een social enterprise: een zakelijke dienstverlener
met impact voorop. We streven naar een inclusieve arbeidsmarkt
waar talenten worden gezien en benut.

Onze missie

Door allerlei omstandigheden zitten veel mensen met autisme ongewild thuis of lopen vast in hun werk. Vaak doordat ze niet begrepen worden. Of ze het moeilijk vinden om aan te geven wat ze nodig hebben. En dat terwijl ze over bijzondere talenten beschikken. Ontzettend zonde, vinden wij.

Daarom zetten we ons al sinds 2007 in om mensen met autisme aan werk te helpen én houden. Wij geloven in de talenten van mensen met autisme, en verbinden deze aan de arbeidsmarkt. Dat doen we voornamelijk door detachering. Daarnaast verzorgen we ook werving & selectie, coaching en (SROI) advies voor werkgevers. Zo komt iedereen verder.

Lees meer over onze oprichting en impact.

Ons Team

Met twaalf bevlogen mensen vormen we het supportteam van AutiTalent.
Allemaal met een passie voor autisme en werk. Van dat onderwerp weten we ontzettend
veel: door privésituaties, opleidingen, werkervaring en bovengemiddelde
interesse. Lees hieronder ieders persoonlijke motivatie en neem gerust contact op!

Recruitment

Foto van persoon

Als ondersteuner recruitment zorg ik met structuur en goede planning en organisatie dat onze recruiters bezig zijn met hun core business. Onze recruiters vinden en behouden passend werk voor onze doelgroep. Ik werk gestructureerd en kan goed plannen en organiseren. Ik hoop dat steeds meer mensen oog krijgen voor de talenten van mensen met autisme, in plaats van te letten op de beperkingen. Een diagnose autisme betekent niet dat je aan de zijlijn van de maatschappij hoeft te staan. Met een beetje extra aandacht en begeleiding kan er zoveel bereikt worden! Ik vind het erg fijn om daaraan bij te dragen.

Geke Wijma Recruiter / ondersteuning
Foto van persoon

Als recruiter bij AutiTalent zoek ik de best passende medewerker met autisme voor onze werkgevers. Door het voeren van een uitgebreid intakegesprek leer ik de kandidaten goed kennen, om vervolgens de juiste selectie te kunnen maken en kandidaten voor te kunnen dragen bij onze werkgevers. Het begeleiden van onze kandidaten bij het sollicitatieproces zie ik als een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Tijdens de detachering blijf ik graag in contact om begeleiding te bieden en te ontzorgen. Mijn ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling en kennis van autisme komen heel mooi samen in deze rol waarin ik mensen met autisme kan helpen aan een volwaardige betaalde baan waar zij hun talenten in kunnen zetten!

Gerda van den Heuvel Recruiter / coördinator
Foto van persoon

Door mijn ervaringen als levensloopbegeleider en jobcoach van mensen met autisme, is mijn passie om meer te leren over autisme alleen maar groter geworden de afgelopen jaren. De opleiding ‘Expert in het autistisch denken’ van Autisme Centraal in België is een grote inspiratiebron voor mij. In hun visie op autisme leggen ze de nadruk op het belang van het autistisch denken, het streven naar basisrust, de kracht van concrete communicatie en het werken aan de omgeving én met de mensen met autisme zelf. Tevens het bieden van maatwerk en de zinvolheid van aanpassingen en vaardigheden. Begrip voor autisme start bij autisme begrijpen. AutiTalent werkt volgens deze heldere en krachtige zienswijze, en daar zet ik mij heel graag voor in!

Sam Fassbender Recruiter

Relatiemanagement

Foto van persoon

Als relatiemanager bij AutiTalent zet ik me in voor een prettige samenwerking tussen de werkgever, onze medewerker en betrokkenen. Ik hou van duidelijkheid en structuur, en dat komt goed van pas bij mensen met autisme. Afspraak is afspraak, en daar hebben zij doorgaans veel baat bij. Ik vind het heerlijk om bij AutiTalent met gemotiveerde mensen te werken. De energie van mijn collega’s om mensen aan het werk te helpen is geweldig. Mijn doel is om voor onze enthousiaste kandidaten een fijne werkplek te vinden waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Barbara Kars Relatiemanager
Foto van persoon

In 2013 ben ik bij AutiTalent begonnen en heb sindsdien met veel plezier digitaliseringsklussen uitgevoerd. Ik ben dan ook zelf een ‘autitalent’, ik heb namelijk het Syndroom van Asperger. Daarnaast was er echter altijd de wens om breder betrokken te zijn bij AutiTalent en kreeg ik de kans om een inzet te gaan begeleiden, en dit werden er steeds meer. De schakel zijn tussen werkgevers en medewerkers bevalt bijzonder goed. Hierin streef ik naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Van nature kan ik mij goed verplaatsen in onze medewerkers. Duidelijkheid en (zelf)vertrouwen is wat ik hen wil meegeven.

Eric Hartog Relatiemanager / scan- en dataprojecten
Foto van persoon

Ik heb verschillende projecten onder mijn hoede en ik zie het als een uitdaging om het beste uit onze medewerkers te halen. Teamcoaching heeft in het bijzonder mijn interesse. In de samenwerking met werkgevers heb ik een resultaatgerichte aanpak en houd ik altijd het zakelijke doel voor ogen. Het blijft bijzonder om steeds weer te ervaren dat onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zulke goede resultaten boeken. Daar draag ik graag aan bij!

Ingrid Timmer Relatiemanager / financiën
Foto van persoon

Als relatiemanager detachering binnen AutiTalent begeleid ik de inzetten van onze medewerkers bij werkgevers. Ik onderhoud de contacten met onze werkgevers én medewerkers en ben daarom veel op pad. Schakelen met jobcoaches en begeleiders, het signaleren van kansen en tekortkomingen maakt deel uit van mijn werk. Ik heb al langere tijd ervaring met de doelgroep en het werkveld, wat ik ervaar als een prettige werkomgeving met zeer gemotiveerde mensen. En de missie van AutiTalent geeft mij elke dag weer energie er vol tegenaan te gaan.

Jan van Zoelen Relatiemanager
Foto van persoon

Ik ben bij AutiTalent in de functie van Relatiemanager de spil tussen de werkgever, de medewerker en andere betrokkenen, zoals de jobcoach. Ik help bij de opstart en ben het aanspreekpunt gedurende de opdracht. In de rol van ‘regisseur’ zorg ik voor duidelijkheid wat betreft afspraken en verwachtingspatroon en stuur bij waar nodig is. Mijn jarenlange ervaring in de uitzendbranche en mijn kennis over en ervaring met autisme komen samen in deze mooie en voldoening gevende baan. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de talenten van mensen met autisme tot hun recht komen bij een organisatie en dat ze daardoor een waardevolle bijdrage leveren.

Wasso Alblas Relatiemanager

Ondersteuning

Foto van persoon

Van jongs af aan wil ik gelijke kansen creëren voor mensen die het net even wat moeilijker hebben. De maatschappelijke missie van AutiTalent past daarom perfect bij mij. Om zoveel mogelijk mensen met autisme aan een volwaardige baan te helpen en te houden, is onder andere een sterke communicatiestrategie nodig. Autisme op de werkvloer is te vaak nog onbegrepen en onderbelicht. Daar wil ik als communicatiespecialist verandering in brengen.

Esmée de Jong Communicatie
Foto van persoon
Jaimie Parrin Personeelszaken

Directie

Foto van persoon

Ik ben sinds 2014 actief bij AutiTalent. Mijn rol is om nieuwe klanten te werven en bestaande relaties uit te breiden. Een zeer dankbare rol omdat ik met een mooie missie op pad mag. In mijn gesprekken ervaar ik veel enthousiasme maar ook koudwatervrees, of eigenlijk onbekendheid met autisme. Maar dan kan ik vertellen, dat AutiTalent al ruim vijftien jaar mensen met autisme aan het werk heeft bij tal van werkgevers, klein en groot, in alle sectoren en naar volle tevredenheid. Mijn voldoening is natuurlijk groot als de gesprekspartner met ons in zee gaat. Weer een tevreden klant erbij!

Henk Stienstra Directie / advies
Foto van persoon

Ruim 10 jaar geleden ben ik bij AutiTalent begonnen. Wat bedoeld was als een tijdelijk project, is de baan van mijn leven geworden. Onze mooie missie, enthousiaste team, onze doorzetters van medewerkers en betrokken opdrachtgevers: het geeft veel voldoening om je daar voor in te zetten. Dat heb ik in de afgelopen jaren gedaan in alle rollen die we binnen ons team hebben. Nu ligt mijn focus op de bedrijfsvoering en beleidsvorming. Ik heb AutiTalent zien groeien van startup naar volwassen onderneming. Hier stopt het niet, we blijven bouwen aan een sterk team, willen ons verbeteren en meegaan met de tijd. Een veelzijdige rol waar ik me goed in thuis voel!

Marjolein Vermeer Directie / bedrijfsvoering
Foto van persoon

In 2007 heb ik AutiTalent opgericht. Met een simpel bedrijfsmodel, namelijk het vertalen van beperkingen van mensen met autisme in buitengewone talenten en het daarbij zoeken van passend, betaald en volwaardig werk, is een succesvolle sociale onderneming opgebouwd. Meer dan 500 medewerkers hebben we inmiddels aan tijdelijk of vast werk geholpen, bij honderden tevreden werkgevers. In januari 2018 heb ik de directieverantwoordelijkheden overgedragen aan twee zeer ervaren teamleden. Als adviseur blijf ik me met dezelfde passie als voorheen inzetten om AutiTalent verder te ontwikkelen!

Paul Vermeer Oprichter / eigenaar