Over ons

AutiTalent is dé verbinder voor mensen met autisme en de
arbeidsmarkt. We zijn een social enterprise: een zakelijke dienstverlener
met impact voorop. We streven naar een inclusieve arbeidsmarkt
waar talenten worden gezien en benut.

Onze missie

Door allerlei omstandigheden zitten veel mensen met autisme ongewild thuis of lopen vast in hun werk. Vaak doordat ze niet begrepen worden. Of ze het moeilijk vinden om aan te geven wat ze nodig hebben. En dat terwijl ze over bijzondere talenten beschikken. Ontzettend zonde, vinden wij.

Daarom zetten we ons al sinds 2007 in om mensen met autisme aan werk te helpen én houden. Wij geloven in de talenten van mensen met autisme, en verbinden deze aan de arbeidsmarkt. Dat doen we voornamelijk door detachering: het uitlenen van mensen met autisme aan organisaties. Maar we helpen ook werkgevers met werving en selectie, advies en coaching, SROI en archieven digitaliseren.

Ons team

Met vijftien bevlogen mensen vormen we het supportteam van AutiTalent.
Allemaal met een passie voor autisme en werk. Van dat onderwerp weten we ontzettend
veel: door persoonlijke situaties, opleidingen, werkervaring en bovengemiddelde
interesse. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Foto van persoon

Als adviseur Autisme en Inclusie bij AutiTalent ga ik op zoek naar werkgevers voor onze talenten. Ik vind het een uitdaging om nieuwe potentiële werkgevers te spreken en eventueel koudwatervrees weg te nemen. Door mijn ruime commerciële ervaring in de arbeidsbemiddeling en mijn jarenlange ervaring met de doelgroep, kan ik potentiële werkgevers een compleet beeld scheppen. We gaan samen op zoek naar de mogelijkheden binnen de organisatie, want het gaat altijd om maatwerk. Hierbij is mijn doel een duurzame samenwerking, met als einddoel een enthousiaste werkgever met een waardevolle nieuwe medewerker én een AutiTalent met een passende werkplek, waar hij/zij zijn talenten optimaal in kan zetten en zich gewaardeerd voelt. AutiTalent wil op deze manier nog veel meer talenten aan het werk helpen en ik ben er trots op dat ik hieraan bij kan dragen!

Kirsten Drenth Adviseur Autisme en Inclusie
Foto van persoon

Ik ben sinds 2014 actief bij AutiTalent. Mijn rol is om nieuwe klanten te werven en bestaande relaties uit te breiden. Een zeer dankbare rol omdat ik met een mooie missie op pad mag. In mijn gesprekken ervaar ik veel enthousiasme maar ook koudwatervrees, of eigenlijk onbekendheid met autisme. Maar dan kan ik vertellen, dat AutiTalent al ruim tien jaar mensen met autisme aan het werk heeft bij tal van werkgevers, klein en groot, in alle sectoren en naar volle tevredenheid. Mijn voldoening is natuurlijk groot als de gesprekspartner met ons in zee gaat. Weer een tevreden klant erbij!

Henk Stienstra Directie / Advies
Foto van persoon

Ik heb jarenlange werkervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van mensen met autisme op de werkvloer. Deze werkervaring zet ik nu in als relatiemanager bij AutiTalent. Met mijn enthousiasme kan ik werkgevers informeren over de positieve inzet van talenten van mensen met autisme. Ik ben de schakel tussen de werkgever, de medewerker en de jobcoach. Ik zorg voor een juiste opstart van kandidaten, ben het eerste aanspreekpunt gedurende de inzet en zorg ervoor dat afspraken en verwachtingen voor alle partijen duidelijk zijn. Ik zie het als een uitdaging om de talenten van mensen met autisme zo goed mogelijk in te zetten en te benutten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Denise Scholten Relatiemanager
Foto van persoon
Judith Witteveen Recruiter
Foto van persoon

Als interne jobcoach begeleid ik werknemers die via AutiTalent bij diverse werkgevers zijn gedetacheerd. Zowel mijn ervaring in het begeleiden van mensen met autisme als mijn jarenlange recruitment ervaring, vormen een belangrijke basis voor het vervullen van mijn rol als jobcoach. Wat ik het bijzondere vind aan mijn werk bij AutiTalent is dat niemand met autisme hetzelfde is. De begeleiding stem ik dan ook altijd af op de ontwikkelbehoefte van de coachee. Met als uiteindelijk doel: het zo optimaal mogelijk inzetten van iemands talenten, zodat zowel medewerker als klant tevreden zijn. Als ik er aan kan bijdragen dat mensen met autisme beter tot hun recht komen in hun werk, dan geeft mij dat veel voldoening!

Mirjam Nordholt Interne jobcoach
Foto van persoon

Door mijn ervaringen als levensloopbegeleider en jobcoach van mensen met autisme, is mijn passie om meer te leren over autisme alleen maar groter geworden de afgelopen jaren. De opleiding ‘Expert in het autistisch denken’ van Autisme Centraal in België is een grote inspiratiebron voor mij. In hun visie op autisme leggen ze de nadruk op het belang van het autistisch denken, het streven naar basisrust, de kracht van concrete communicatie en het werken aan de omgeving én met de mensen met autisme zelf. Tevens het bieden van maatwerk en de zinvolheid van aanpassingen en vaardigheden. Begrip voor autisme start bij autisme begrijpen. AutiTalent werkt volgens deze heldere en krachtige zienswijze, en daar zet ik mij heel graag voor in! Naast mijn taken als recruiter en relatiemanager zal ik ook een training ‘Autisme op de werkvloer’ gaan geven.

Sam Fassbender Recruiter / relatiemanager
Foto van persoon

Als recruiter bij AutiTalent zoek ik de best passende medewerker met autisme voor onze werkgevers. Door het voeren van een uitgebreid intakegesprek leer ik de kandidaten goed kennen, om vervolgens de juiste selectie te kunnen maken en kandidaten voor te kunnen dragen bij onze werkgevers. Het begeleiden van onze kandidaten bij het sollicitatieproces zie ik als een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Tijdens de detachering blijf ik graag in contact om begeleiding te bieden en te ontzorgen. Mijn ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling en kennis van autisme komen heel mooi samen in deze rol waarin ik mensen met autisme kan helpen aan een volwaardige betaalde baan waar zij hun talenten in kunnen zetten!

Gerda van den Heuvel Recruiter / relatiemanager
Foto van persoon

Als relatiemanager detachering binnen AutiTalent begeleid ik de inzetten van onze medewerkers bij werkgevers. Ik onderhoud de contacten met onze werkgevers én medewerkers en ben daarom veel op pad. Schakelen met jobcoaches en begeleiders, het signaleren van kansen en tekortkomingen maakt deel uit van mijn werk. Ik heb al langere tijd ervaring met de doelgroep en het werkveld, wat ik ervaar als een prettige werkomgeving met zeer gemotiveerde mensen. En de missie van AutiTalent geeft mij elke dag weer energie er vol tegenaan te gaan.

Jan van Zoelen Relatiemanager
Foto van persoon

Als medewerker personeelszaken binnen AutiTalent verzorg ik met veel plezier de HR backoffice. Een dynamische en veelzijdige job binnen de detacheringsbranche waarin AutiTalent opereert. Ik ondersteun de teamleden met de administratieve personele werkzaamheden, zodat zij zich kunnen focussen op hun dagelijkse business. Ook de medewerkers van AutiTalent weten mij te vinden voor al hun HR gerelateerde vragen. Ik vind het erg fijn om zo positief bij te dragen aan het ontwikkelen van AutiTalent, tevreden klanten, medewerkers en collega’s!

Miranda van den Berg Personeelszaken
Foto van persoon

Mijn focus binnen AutiTalent ligt op de bedrijfsvoering en backoffice. AutiTalent is de fase van startup ruim gepasseerd en de afgelopen jaren stonden dan ook in het teken van professionalisering en procesoptimalisatie. Dat houdt nooit op, zeker niet door de groei die we elk jaar weer realiseren. Onze medewerkers vormen de basis voor ons succes, dus steek ik veel energie in HRM en een soepel verlopende personeelsadministratie. Daarnaast houd ik me bezig met communicatie en ICT. Een veelzijdige rol waar ik me goed in thuis voel!

Marjolein Vermeer Directie / backoffice
Foto van persoon

Van jongs af aan wil ik gelijke kansen creëren voor mensen die het net even wat moeilijker hebben. De maatschappelijke missie van AutiTalent past daarom perfect bij mij. Om zoveel mogelijk mensen met autisme aan een volwaardige baan te helpen en te houden, is onder andere een sterke communicatiestrategie nodig. Autisme op de werkvloer is te vaak nog onbegrepen en onderbelicht. Daar wil ik als communicatiespecialist verandering in brengen.

Esmée de Jong Communicatiespecialist
Foto van persoon

Ik ben bij AutiTalent in de functie van Relatiemanager de spil tussen de werkgever, de medewerker en andere betrokkenen, zoals de jobcoach. Ik help bij de opstart en ben het aanspreekpunt gedurende de opdracht. In de rol van ‘regisseur’ zorg ik voor duidelijkheid wat betreft afspraken en verwachtingspatroon en stuur bij waar nodig is. Mijn jarenlange ervaring in de uitzendbranche en mijn kennis over en ervaring met autisme komen samen in deze mooie en voldoening gevende baan. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de talenten van mensen met autisme tot hun recht komen bij een organisatie en dat ze daardoor een waardevolle bijdrage leveren.

Wasso Alblas Relatiemanager
Foto van persoon

In 2013 ben ik bij AutiTalent begonnen en heb sindsdien met veel plezier digitaliseringsklussen uitgevoerd. Ik ben dan ook zelf een ‘autitalent’, ik heb namelijk het Syndroom van Asperger. Daarnaast was er echter altijd de wens om breder betrokken te zijn bij AutiTalent en kreeg ik de kans om een project te gaan coördineren, en dit werden er steeds meer. De schakel zijn tussen werkgevers en medewerkers bevalt bijzonder goed. Hierin streef ik naar de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid. Van nature kan ik mij goed verplaatsen in onze medewerkers. Duidelijkheid en (zelf)vertrouwen is wat ik hen wil meegeven.

Eric Hartog Coördinator scanprojecten
Foto van persoon

Ik heb verschillende projecten onder mijn hoede en ik zie het als een uitdaging om het beste uit onze medewerkers te halen. Teamcoaching heeft in het bijzonder mijn interesse. In de samenwerking met werkgevers heb ik een resultaatgerichte aanpak en houd ik altijd het zakelijke doel voor ogen. Het blijft bijzonder om steeds weer te ervaren dat onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zulke goede resultaten boeken. Daar draag ik graag aan bij!

Ingrid Timmer Relatiemanager / financiën
Foto van persoon

In 2007 heb ik AutiTalent opgericht. Met een simpel bedrijfsmodel, namelijk het vertalen van beperkingen van mensen met autisme in buitengewone talenten en het daarbij zoeken van passend, betaald en volwaardig werk, is een succesvolle sociale onderneming opgebouwd. Meer dan 500 medewerkers hebben we inmiddels aan tijdelijk of vast werk geholpen, bij honderden tevreden werkgevers. In januari 2018 heb ik de directieverantwoordelijkheden overgedragen aan twee zeer ervaren teamleden. Als adviseur blijf ik me met dezelfde passie als voorheen inzetten om AutiTalent verder te ontwikkelen!

Paul Vermeer Oprichter / eigenaar
Foto van persoon
Rosan Meijer Recruiter a.i.