Impact

Ons grootste doel? Meer mensen met autisme aan werk helpen en houden.
Hoe beter dat lukt, hoe meer we ook op andere vlakken impact maken.

Wij willen dat onze medewerkers, mensen met autisme, meer zelfredzaam zijn en minder ondersteuning nodig hebben van hun naasten en/of het sociaal stelsel. En we willen dat opdrachtgevers de meerwaarde van de inzet van mensen met autisme ervaren. Door dit streven naar impact voorop te zetten, zorgen we dat iedereen verder komt. We zijn al goed op weg!

Mooie cijfers

Zo zegt bijna 65% van onze medewerkers hun talenten meer te kunnen inzetten sinds zij via AutiTalent in dienst zijn.* En meer dan 50% van de medewerkers ervaart minder stress dan voorheen. Dat terwijl elk leefgebied, en dus ook werk, van nature wat stress meebrengt voor mensen met autisme. Maar liefst 80% van onze opdrachtgevers is van mening dat het werk hetzelfde of beter kan worden uitgevoerd door iemand met autisme. Zij zien vooral nauwkeurigheid, oog voor detail, focus bij repeterend werk en loyaliteit als meerwaarde van een medewerker met autisme. De inzet van een AutiTalent-medewerker leidt dus niet alleen tot maatschappelijke impact, maar heeft ook impact op de bedrijfsvoering en op de organisatie zelf.

(*) Deze resultaten zijn een eerste analyse van de impactmeting gedaan onder 84 medewerkers en 72 werkgevers.

Impact voorop

Alhoewel we een commerciële organisatie zijn, staat maatschappelijke impact bij ons voorop. We zijn daarmee vanaf de start een sociale onderneming. Impact is van groot belang voor ons, onze medewerkers en onze opdrachtgevers. Daarom laten we in 2021 een impactmeting doen door een externe, onafhankelijke partij. De resultaten worden in de loop van 2021 op deze pagina en via andere kanalen gepubliceerd. Wil je de resultaten als eerste ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

De verhalen

Kwantitatief onderzoek geeft ons concrete cijfers en een duidelijke richting om nog meer impact te maken in de toekomst. In onze dagelijkse praktijk horen we ook veel mooie verhalen. Van mensen met autisme die vastliepen in hun werk en tot bloei kwamen bij AutiTalent. Of van opdrachtgevers die eindelijk de juiste medewerker vonden voor hun specialistische vacature. We delen deze verhalen graag met iedereen die daar inspiratie uit wil opdoen. Benieuwd naar de nieuwste verhalen? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.