SROI en PSO

Heb jij een SROI-verplichting?
AutiTalent werkt landelijk samen met diverse werkgevers om aan Social Return On
Investment-verplichtingen (SROI) binnen aanbestedingen te voldoen.
Ons grote kandidatenbestand bestaat uit de SROI-doelgroep en we beschikken
over het PSO-certificaat dat aansluit bij de Aanbestedingswet.

Wat is SROI?

SROI heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. SROI is opgenomen als contractvoorwaarde bij inkopen en aanbestedingen door (semi-)publieke organisaties. Het leidt ertoe dat de investeringen die deze organisaties doen ook een concrete sociale winst opleveren, doordat opdrachtnemers worden verplicht om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoering van de opdracht.

SROI

Medewerkers detacheren

Het inzetten van onze medewerkers met autisme is een goede en eenvoudige manier om te voldoen aan SROI-verplichtingen. AutiTalent zoekt en selecteert geschikte kandidaten, en we ontzorgen de inhurende organisatie door intensieve begeleiding van de medewerker. Voor ons is SROI geen verplichting maar de manier waarop wij ondernemen. We beschikken over een uitgebreide, landelijke database van werkzoekenden die onder de SROI-doelgroep vallen. Zij beschikken over verschillende opleidingsniveaus en zijn inzetbaar in diverse functies, voor korte of lange duur.

PSO 30+ certificaat

Steeds meer aanbestedende partijen accepteren de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) en bijbehorend certificaat bij de invulling van SROI-verplichtingen. Als jouw organisatie het PSO-certificaat wil inzetten om aan SROI te voldoen dan ben je bij AutiTalent aan het juiste adres. Wij beschikken over het hoogste PSO-prestatieniveau (Trede 3 én het PSO 30+ Certificaat). Ons totaalpercentage sociale bijdrage bedraagt zelfs 80,7%. De inzet van een AutiTalent-medewerker uit de PSO-doelgroep of het inkopen van onze andere diensten draagt daarmee substantieel bij aan de sociale bijdrage van jouw organisatie bij een PSO-certificering.

AutiTalent SROI PSO
SROI

We denken met je mee

We hebben veel ervaring met het invullen van SROI binnen uiteenlopende organisaties. We denken dus graag mee hoe je verplichtingen in te vullen bij aanbestedingen en overheidsopdrachten. SROI is vaak maatwerk en vraagt om een gespecialiseerde aanpak. Wij gaan graag met je in gesprek!

Onze andere diensten

Detachering

Zoek je (extra) personeel voor korte of lange duur? En wil je ervaring opdoen met bijzondere talenten? Onze medewerkers staan te popelen om hun talenten in te zetten binnen jouw organisatie. Detacheren doen wij met een extra dosis aandacht en begeleiding. Bovendien telt inhuur via AutiTalent mee voor de Banenafspraak.

Vertel me meer

Advies & coaching

Kunnen jij en je medewerker met autisme wat hulp gebruiken in de samenwerking? Of wil je jouw medewerker voorbereiden op een ingrijpende verandering?

Je kunt bij ons terecht voor advies, coaching en loopbaanbegeleiding. Onze adviseurs zijn expert op het gebied van autisme op de werkvloer.

Vertel me meer

Werving & selectie

Waar vind je de allerbeste kandidaat met autisme voor jouw organisatie? Met een bestand van 3500 kandidaten om uit te putten schieten we altijd raak. We gaan voor jou op zoek naar de beste match en ontzorgen binnen het gehele proces. Zodat jij snel en vlekkeloos een mooie start kan maken met een talent met autisme.

Vertel me meer