Advies & coaching

Kunnen jij en je medewerker met autisme wat hulp gebruiken in de samenwerking?
Of wil je een medewerker voorbereiden op een ingrijpende verandering?
Wij werken met gecertificeerde (loopbaan)coaches met specialisatie in autisme.

Duurzame arbeidsrelatie

Al onze gedetacheerde medewerkers worden duurzaam begeleid. Maar ook aan medewerkers met autisme die je zelf in dienst hebt bieden wij advies en coaching.

Een medewerker met autisme kan jarenlang goed functioneren, maar door verschillende oorzaken toch overprikkeld raken of uitvallen. Bijvoorbeeld door een vervelende thuissituatie, een nieuwe leidinggevende, fusie of verhuizing.

Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om een duurzame arbeidsrelatie te bevorderen. Wij bieden praktische oplossingen, luisteren naar alle betrokken partijen, en hebben aandacht voor de privé-werkbalans van de medewerker.

Vertrouwen

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kunnen voelen of er een ‘klik’ is. Alleen als het vertrouwen er is, komen achtergronden, diepere behoeftes en ook eventuele ergernissen boven water. We stellen met alle partijen gezamenlijke doelen op.

Op basis van dit gesprek schetsen wij de kaders van het coachingstraject en bepalen we welke ‘bouwstenen’ ingezet gaan worden. Zo kan de focus op communicatie of ontwikkeling liggen, op jobcarving of loopbaanbegeleiding, binnen of buiten de eigen organisatie.

Looptijd en vorm

Elk coachingstraject is maatwerk. Meestal heeft een traject een doorlooptijd van drie tot zes maanden. Deze tijd is nodig om bij de medewerker en de omgeving verandering in denken en handelen te realiseren. Bovendien kunnen zo de doelen die we samen willen bereiken ook echt goed ervaren worden.

Ongeveer elke twee tot vier weken vindt een coachingsgesprek plaats. Soms alleen met de medewerker, soms samen met leidinggevende en collega’s. Aan het einde van een traject volgt een totaalrapportage, aangevuld met waarnemingen en tips van de coach voor de toekomst.

Ik wil een afspraak

“Elk persoon met autisme is anders, je kan niet zomaar even een stappenplan downloaden.” Lees verder
“In ons team is bekend dat mensen met autisme heel nauwkeurig werken.” Lees verder
“Voordat Arjan startte heeft AutiTalent goed uitgelegd wat het inhoudt om met iemand met autisme te werken.” Lees verder
Afbeelding
Quote

Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is dat niemand met autisme hetzelfde is. De begeleiding is dus altijd maatwerk. Met als uiteindelijk doel: het zo optimaal mogelijk inzetten van iemands talenten, zodat zowel de medewerker als de leidinggevende tevreden is.

Mirjam Nordholt – Interne jobcoach bij AutiTalent

Onze andere diensten

Detachering

Zoek je (extra) personeel voor korte of lange duur? En wil je ervaring opdoen met bijzondere talenten? Onze medewerkers staan te popelen om hun talenten in te zetten binnen jouw organisatie. Detacheren doen wij met een extra dosis aandacht en begeleiding. Bovendien telt inhuur via AutiTalent mee voor de Banenafspraak.

Vertel me meer

Werving & selectie

Waar vind je de allerbeste kandidaat met autisme voor jouw organisatie? Met een bestand van 3500 kandidaten om uit te putten schieten we altijd raak. We gaan voor jou op zoek naar de beste match en ontzorgen binnen het gehele proces. Zodat jij snel en vlekkeloos een mooie start kan maken met een talent met autisme.

Vertel me meer

SROI

Kunnen jij en je medewerker met autisme AutiTalent werkt landelijk samen met diverse werkgevers om aan Social Return On Investment-verplichtingen (SROI) binnen aanbestedingen te voldoen. Ons grote kandidatenbestand bestaat uit de SROI-doelgroep en we beschikken over het PSO-certificaat dat aansluit bij de Aanbestedingswet.

Vertel me meer