Rob Neeter, Directeur bij CAREANIMATIONS:

De medewerkers van AutiTalent zien details waarvan wij het bestaan niet weten.

Goede match

“We maken eerst een basisvideo waarbij we apothekers, artsen en natuurlijk patiënten betrekken. Dit is bijvoorbeeld een animatievideo voor een jonge vrouw. De medewerkers van AutiTalent vertalen deze basisvideo naar een gepersonaliseerde video voor een oude vrouw, een jonge man en voor een oude man. Dat is repetitief, routinematig werk, maar het doet tegelijkertijd een hoge aanspraak op accuraatheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Ik merk dat dat eigenschappen zijn die goed passen bij mensen met autisme. We hebben in het verleden vaker met mensen met autisme gewerkt en zijn nu uitgekomen bij AutiTalent. Zij hebben een perfecte match voor ons kunnen maken.”

Volwaardige medewerkers

“Er zijn veel verschillende mensen met verschillende vormen van autisme, maar deze drie mannen van AutiTalent passen ontzettend goed bij onze organisatie. Ze doen volwaardig mee en worden door ons ervaren als prettige en goede collega’s. Wat hier denk ik ook aan bijdraagt, is dat we een veilige werkomgeving bieden; er is bij ons weinig hiërarchie en stress. We maken met elkaar een product, soms onder behoorlijke druk, maar altijd met respect voor elkaar. We kijken er ook niet raar van op als mensen met een koptelefoon op aan het werk zijn. Dat helpt ze focussen.”

Oog voor detail

“Ik ben van oorsprong arts en daardoor best ‘materiedeskundig’. Alleen: video’s nakijken, dat is mijn kracht niet. Ik heb niet de accuratesse en het oog voor detail wat onze AutiTalent-collega’s hebben. Tot onze enorme verbazing zien zij ook details waarvan wij het bestaan niet wisten. We gebruikten bijvoorbeeld in video’s eerst de term ‘diabetes, oftewel suikerziekte’. In latere video’s zeiden we ‘suikerziekte, oftewel diabetes’. In principe hetzelfde, maar toch niet helemaal en dat willen we eigenlijk vermijden. Deze verschillen zien de tekstschrijvers en ik over het hoofd. Dat de AutiTalenten dat ontdekken is echt geweldig.”

Tevreden en trots

“Ze doen hun werk inhoudelijk heel goed. Daarbij leveren ze additionele kwaliteit door niet blind uit te voeren wat wij van ze vragen, maar ook te kijken naar het totale product. Dat doen ze met veel interesse in het werk en zo leveren ze een waardevolle bijdrage. Ik ben ontzettend tevreden en ook trots dat deze mannen zo kunnen floreren binnen ons bedrijf. Andere organisaties raad ik dan ook zeker aan om samen met AutiTalent te onderzoeken welk werk er ligt voor een medewerker met autisme.”

Twee medewerkers, Robin en Bob aan het woord:

Het werk wat we voor CAREANIMATIONS doen is behoorlijk precies. Dat vind ik heerlijk.

Inhoud van het werk

Bob: “Samen met mijn AutiTalent-collega’s monteer ik de Kijksluiter-video’s. Wij zorgen dat de audio-opnames op de juiste plek in de video’s terechtkomen, maken de ondertiteling en zorgen dat de knoppen in de video’s werken zoals bedoeld.”

Robin: “We zetten de ingesproken tekst in een video aan de hand van een script wat is geschreven door de medische experts van CAREANIMATIONS. De video’s die we maken zijn grotendeels in het Nederlands, maar de bedoeling is om ook Engelstalige, Turkse en Arabische versies te maken.”

Achtergrond

Robin: “Ik heb VMBO-tl gedaan en daarna een thuisopleiding voor grafische vormgeving. Nu volg ik een thuisopleiding voor Dierenartsassistent Paraveterinair. Om alvast te wennen aan werk, ben ik daarnaar op zoek gegaan en zo uitgekomen bij AutiTalent.”

Bob: “Ik heb Communication and Multimedia Design gestudeerd en ben vervolgens in de ICT beland. Het werk voor CAREANIMATIONS sluit aan op wat ik vroeger graag deed, namelijk het monteren van video-opnames.”

CAREANIMATIONS en AutiTalent
Robin en Bob

Verbeteringen aanbrengen

Bob: “Samenwerken met mijn collega’s vind ik erg leuk. Het is een gezellig en jong team. Het is een mooie uitdaging om te zorgen dat de animatievideo’s foutloos zijn. En we kunnen verbeteringen in het productieproces aandragen, waardoor we de video’s sneller kunnen maken.”

Robin: “Het werk wat we voor CAREANIMATIONS doen is behoorlijk precies en dat vind ik heerlijk. Je moet echt over een behoorlijk concentratievermogen beschikken. Daarnaast vind ik het product een ontzettend goed idee en een aanwinst voor onze maatschappij.”

Secuur werken

Robin: “Secuur werken is iets wat bij mij heel goed gaat. Ik denk dat mijn oog voor detail ervoor zorgt dat ik de onregelmatigheden eruit kan vissen. Ook merk ik dat ik goed kan multitasken, waardoor het werk aardig vloeiend gaat. Het is lastig om zeker te weten wanneer je een eigenschap kunt toewijzen aan autisme of je karakter, maar het is over het algemeen bekend dat mensen met autisme goed zijn in secuur werken en oog hebben voor detail.”

Andere verhalen