Personeelsdossiers digitaliseren

Het digitaliseren van personeelsdossiers kan een flinke klus zijn voor organisaties, zeker als er veel papieren documenten zijn die handmatig moeten worden overgezet. Gelukkig kan AutiTalent je daarbij helpen. Wij digitaliseren personeelsdossiers op een unieke manier: handmatig door mensen met autisme, op jouw locatie, en met maximale aandacht voor veiligheid.

Waarom kies je voor AutiTalent om jouw personeelsdossiers te digitaliseren? Hieronder lichten we de drie belangrijkste redenen toe.

1. Hoge kwaliteit door handmatig werken

Het handmatig digitaliseren (scanklaar maken) van personeelsdossiers heeft enkele voordelen ten opzichte van geautomatiseerde methoden.

  • Flexibiliteit: Bij handmatig digitaliseren kunnen de medewerkers de dossiers aanpassen en organiseren op een manier die het beste past bij de behoeften van de organisatie. Dit geeft meer flexibiliteit dan geautomatiseerde methoden die vaak gebonden zijn aan een bepaalde structuur of format.
  • Grondigheid: Door handmatig de dossiers te digitaliseren kunnen medewerkers eventuele fouten of onvolledigheden in de papieren dossiers ontdekken en corrigeren. Dit resulteert in meer nauwkeurige en grondige digitale dossiers.
  • Vertrouwelijkheid: Bij handmatig digitaliseren kunnen de medewerkers zorgen voor extra veiligheid en vertrouwelijkheid bij het verwerken van gevoelige informatie in de dossiers, omdat ze persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de verwerking.

Het handmatig digitaliseren (scanklaar maken) van personeelsdossiers is de beste manier als flexibiliteit, grondigheid en vertrouwelijkheid belangrijke overwegingen zijn.

2. Door mensen met autisme

Mensen met autisme hebben sterke kanten op het gebied van structuur, nauwkeurigheid en oog voor detail. Dit maakt hen bijzonder geschikt voor werkzaamheden waarbij precisie en nauwkeurigheid van groot belang zijn, zoals het digitaliseren van documenten. AutiTalent is een sociale onderneming die mensen met autisme verbindt aan de arbeidsmarkt, onder andere op digitaliseringsprojecten.

Bij ons werken mensen met autisme met jarenlange ervaring in het digitaliseren van personeelsdossiers. Zij hebben een talent voor het ordenen en structureren van informatie, en werken zeer secuur en precies. Bovendien hebben ze vaak behoefte aan structuur en voorspelbaarheid, waardoor zij goed gedijen in een werkomgeving waarin procedures en werkwijzen duidelijk zijn.

Onze medewerkers hebben bovendien ervaring met veelgebruikte systemen zoals Profit van AFAS, Youforce van Visma Raet, HR2day, en SuccesFactors van SAP.

3. Op jouw locatie met onze apparatuur

Wij digitaliseren personeelsdossiers bij jou op kantoor. Dit heeft als voordeel dat je zelf kan zien hoe het proces verloopt en dat er geen restanten overblijven. Als wij klaar zijn dan is het ook echt klaar.

Bovendien brengen we onze eigen apparatuur mee, die speciaal is ontwikkeld voor het digitaliseren van documenten. Hierdoor kan er snel en efficiënt worden gewerkt, en zijn de resultaten van hoge kwaliteit.

4. Veilig

Het digitaliseren van personeelsdossiers brengt risico’s met zich mee op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Bij AutiTalent is hier extra aandacht voor, en hanteren we strenge veiligheidsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van de documenten te waarborgen. Alles conform de regels van de AVG. Dit leggen we vast in een verwerkersovereenkomst waarin veel is afgedekt.

AutiTalent als jouw partner?

Het digitaliseren van personeelsdossiers kan een flinke klus zijn. Als je het doet, doe het dan in één keer goed! Wij helpen je daar graag bij. Lees hier meer over archief digitaliseren, of neem contact op met Henk (zie zijn gegevens hieronder).

Ook interessant