Campagne: Het talent van autisme

Op 2 december lanceren wij onze campagne ‘Het talent van autisme’. Hierin geven we onze werkzoekenden een gezicht en laten we zien welke unieke talenten zij in huis hebben. Met als doel om nóg meer mensen met autisme aan het werk te helpen.

Wij zien een grote krapte op de arbeidsmarkt, en tegelijkertijd een groot onbenut potentieel bij mensen met autisme. Zonde, vinden wij. Want mensen met autisme zijn van grote meerwaarde voor bedrijven. Zij vergroten de diversiteit in het team én beschikken vaak over bijzondere kwaliteiten.

Door de talenten daadwerkelijk een gezicht te geven, sporen we bedrijven aan: kijk eens verder dan het geijkte plaatje. Stel je open voor medewerkers met autisme en ontdek wat deze bijzonder eerlijke en getalenteerde mensen voor jou kunnen betekenen.

Onderzoek

Uit een recent onderzoek dat we hielden onder onze werkzoekenden kwam een duidelijke top 3 naar voren: respectievelijk zijn nauwkeurigheid, analytisch vermogen en creatief denken de grootste talenten. Bovendien weten we dat ze, juist door hun autisme, goudeerlijke en loyale medewerkers zijn, vreemd van verborgen agenda’s en ingewikkelde kantoorpolitiek. Los van wat veel werkgevers denken, zijn de zaken die zij nodig hebben om te floreren minimaal. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat een rustige werkplek, duidelijke communicatie van leidinggevenden, en duidelijkheid over planning en prioriteiten het meest worden genoemd.

Drie getalenteerde kandidaten

We trappen af met drie getalenteerde kandidaten.

Is jouw organisatie op zoek naar een slimme jongeman met een goed analytisch vermogen? Robin heeft veel kennis van ruimtelijke inrichting en onderzoek, en zoekt een baan waarmee hij positief verschil kan maken in de wereld. Bekijk hier het profiel van Robin!

Of zoek je een klantvriendelijke medewerker met kennis van ICT, die je kunt inzetten op administratieve klussen of als kracht bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen? Dan is Victor wellicht je nieuwe medewerker! Bekijk hier zijn profiel.

Of ga je voor Mariëlle, een vrolijke dame met talent voor nauwkeurigheid en regelen? Zij is vanaf half december op zoek naar een baan waar zij die talenten kan inzetten. Het liefst zo snel mogelijk, want thuiszitten vindt ze maar niks. Bekijk hier het profiel van Mariëlle!

Werkzoekende Mariëlle