“Diversiteit en inclusie is al lang een focuspunt binnen onze organisatie ” vertelt Marielle Ameerun van Alliander. “Als recruiter participatiebanen ben ik verantwoordelijk voor het invullen van vacatures die bestemd zijn voor participatiekandidaten. Ik kijk graag naar mogelijkheden in plaats van naar wat iemand niet kan. Dat deel ik met AutiTalent en dat maakte me nieuwsgierig.

We klikten direct. AutiTalent begrijpt onze doelstellingen en stelt snel geschikte kandidaten aan ons voor. We bereiden samen het sollicitatiegesprek met kandidaten voor en ze nemen me mee in de gedachtegang van iemand met autisme. Dat is heel prettig. Tijdens het sollicitatiegesprek leidt een recruiter van AutiTalent het gesprek in goede banen. Waar liggen de zorgen van de kandidaat? Hoe kan Alliander die wegnemen met minimale aanpassingen? Die vragen beantwoorden we samen.”

Spot-on matches

“We spreken verwachtingen duidelijk uit en daardoor verloopt de start van een nieuwe medewerker heel natuurlijk. Medewerkers van Alliander zijn open en houden rekening met elkaar. Iedereen is gelijk én uniek. We blijven met elkaar in gesprek en letten goed op eventuele prikkels. We hebben bijvoorbeeld een aparte ruimte voor collega’s die even rust zoeken.

Nu we langer met elkaar werken, plaatsen we steeds makkelijker mensen via AutiTalent. Ze snappen wat we bieden en wat we zoeken. De matches zijn daardoor vaak spot-on. Het zegt veel dat een paar medewerkers zelfs bij ons in dienst zijn getreden”, aldus Marielle.

AutiTalent snapt wat we bieden en wat we zoeken.”

Versterkende kwaliteiten

Het team van dochterbedrijf Qterra bestaat uit ervaren en vakkundige bodemadviseurs en IT-specialisten, waaronder drie medewerkers van AutiTalent. Leidinggevenden Jonne en Linda zijn erg enthousiast. “Diversiteit is natuurlijk geen doel op zich. We bouwen aan een team van professionals met kwaliteiten die elkaar versterken. Uiteraard is iedereen verschillend. We zijn erg blij met de gemaakte matches en de medewerkers van AutiTalent. We hebben inmiddels twee professionals aan ons team toegevoegd en een derde collega start binnenkort”, vertelt Jonne. “Het team reageert hier heel prettig op. Waar mogelijk wordt er samengewerkt en waar nodig geeft iedereen elkaar de ruimte.”

Prettig en gezond werken

Op de vraag of het meer tijd kost om mensen met autisme op de afdeling te hebben, antwoordt Linda stellig. “Aan al onze medewerkers besteden we de tijd die nodig is hen prettig en gezond te laten werken. Bij onze collega’s met autisme zijn we er hooguit iets scherper op. AutiTalent ondersteunt ons in voortgangsgesprekken. Ons doel is een sfeer creëren waarin iedereen zich vrij voelt aan te geven als er iets speelt. Al tijdens de sollicitatieprocedure hebben we duidelijk besproken wat we van elkaar verwachten en op welke vlakken we in het kader van autisme rekening met elkaar kunnen houden. Die duidelijkheid is essentieel voor iedereen. Met als gevolg een fijn team met collega’s dat samen aan onze doelstellingen werkt.“

Kom ook verder met neurodivers talent!

AutiTalent is dé verbinder voor organisaties en mensen met autisme. Wil jij net als Mariëlle een medewerker met autisme in je team? Of ben je eerst benieuwd naar de begeleiding en diensten die wij bieden? Neem contact op en we vertellen je graag meer!

Neem contact op

Andere verhalen