CASEMANAGER GEWELD TEGEN POLITIE AMBTENAREN
Politie, Tilburg
Reageer uiterlijk 9 december!

Let op: het is voor deze vacature noodzakelijk dat je over een Indicatie banenafspraak (doelgroepregistratie) beschikt.
Voor onze opdrachtgever (Politiedienstencentrum) zijn we op zoek naar een kandidaat met een opleiding en enige ervaring op het gebied van rechten en affiniteit met de politieorganisatie.
De politie vindt het belangrijk dat de (im)materiële schade die een politieambtenaar lijdt tijdens de uitoefening van zijn functie als gevolg van agressie en geweld wordt verhaald op de verantwoordelijke verdachte. Daarom is men voor Team Veilig en Gezond Werken op zoek naar een casemanager Geweld tegen Politie Ambtenaren (GTPA).
Wat ga je doen?
Als casemanager GTPA behandel je geheel zelfstandig de vordering benadeelde partij van de politieambtenaar in de strafzaak tegen de verantwoordelijke verdachte. Dit doe je conform de Uitvoeringsregeling protocol GTPA, de Richtlijn aanpak GTPA 2015, de Richtlijn arbeidsgerelateerd GTPA in de privé-sfeer en de Eenduidige Landelijke Afspraken Veilige Publieke Taak (ELA-VPT).
Binnen de politie is een multidisciplinair schadeafwikkelingstraject in ontwikkeling. Waarschijnlijk zal de casemanager GTPA daarvan deel gaan uitmaken, samen met onder andere de casemanager Schade HRM en de schadecoördinatoren van FM.
Jij onderhoudt het contact met de betrokken politieambtenaar, bent verantwoordelijk voor het opstellen van diens vordering benadeelde partij (inclusief de bijlagen die de schade onderbouwen) en woont de strafzitting tegen de verdachte bij. Tijdens de strafzitting kun je de vordering benadeelde partij desgewenst nader toelichten of vragen beantwoorden. Na afloop geef je de politieambtenaar een terugkoppeling over de strafzaak.
Je treedt op als netwerkpartner en onderhoudt het contact met het OM, het CJIB, Schadefonds Geweldsmisdrijven, letselschadeadvocaten en anderen. Ook onderhoud je het contact met interne stakeholders zoals de teamchef, de schadecoördinator FM en de casemanager Schade HRM.
Verder bestaan je werkzaamheden uit het:
- voeren van regie over de GTPA-dossiers die bij jou in behandeling zijn tot en met het moment dat de strafzaak onherroepelijk is en de dader de opgelegde schadevergoeding heeft betaald;
- monitoren en administratief verwerken van alle GTPA-incidenten in het landelijk registratiesysteem (Delta), ook wanneer een politieambtenaar geen schade lijdt, maar wel geweld of agressie ontmoet;
- civielrechtelijk aansprakelijk stellen van de dader indien tijdens de strafzaak de vordering benadeelde partij onverhoopt (gedeeltelijk) niet-ontvankelijk is verklaard;
- adviseren van het bevoegd gezag over de voegingsprocedure en het geven van presentaties hierover;
- bewaken van de termijnen in de afwikkeling van de strafzaak.
Waar ga je werken?
De Afdeling HR-Expertise van Dienst HRM bestaat uit de teams Arbeidszaken, Ontwikkelen en Opleiden (O&O), In-, Door- en Uitstroom (IDU) en Veilig en Gezond Werken (VGW).
Binnen de politie is in toenemende mate aandacht voor (het) multidisciplinair schadeverhaal van collega’s en werkgever als gevolg van verzuim en met het oog op preventie. Team Veilig en Gezond Werken (VGW) richt zich naast het schadeverhaal op het behouden en bevorderen van de duurzame inzetbaarheid en weerbaarheid van medewerkers en daarmee het voorkomen van uitval. Iedere eenheid heeft vanuit het Politiedienstencentrum een eigen Team Veilig en Gezond Werken. Team VGW bestaat onder andere uit arbeidsdeskundigen, psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, interne bedrijfsartsen en zorgregisseurs, casemanagers GTPA/schade, preventiemedewerkers en doktersassistenten.
Wie ben jij?
Men is op zoek naar een collega die zelfstandig kan werken. Je toont initiatief en analytisch ben je sterk. Je kunt uitstekend samenwerken met collega’s en in- en externe partners en werkt klantgericht. Je bent communicatief en adviesvaardig en kunt anderen overtuigen van een bepaald standpunt. Uiteraard beschik je ook over goede schriftelijke vaardigheden. Vakontwikkelingen volg je op de voet en je weet deze toe te passen in je eigen functie. Voor deze functie ben je bereid opleidingen te volgen.
Verder wordt gevraagd naar:
- hbo werk- en denkniveau* en bij voorkeur een opleiding op het gebied van rechten;
- ervaring met het afhandelen van voegingszaken;
- kennis van de politieorganisatie en gebruik van BVH;
- enige kennis van strafrecht en ambtenarenrecht (Barp, Bbp en de onderliggende regelingen);
- kennis van de Uitvoeringsregeling protocol GTPA, de Richtlijn aanpak GTPA 2015, de Richtlijn arbeidsgerelateerd GTPA in de privésfeer en de Eenduidige Landelijke Afspraken Veilige Publieke Taak (ELA-VPT).
Wat wordt geboden?
De standplaats is Tilburg. Het betreft een functie voor 20 uur per week, eventueel uit te breiden naar meer uur per week. Het betreft de LFNP-functie bedrijfsvoeringspecialist A, gewaardeerd in schaal 9 Bbp.
Wat verder belangrijk is
Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Het is voor deze vacature noodzakelijk dat je over een Indicatie Banenafspraak beschikt (je bent opgenomen in het doelgroepregister van het UWV).
*Je toont je hbo-niveau op een van de volgende manieren aan:
– Je hebt een hbo-diploma of EVC gelijkwaardig daaraan;
– Je toont bij je sollicitatie op een andere manier aan dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door meerjarige werkervaring op een functie op dat niveau.